Кметът на столичния квартал "Възраждане" Станислав Илиев направи обиколка на част от централните улици в района. Тя беше предприета съвместно с общинския съветник Гергин Борисов с цел подготовка за бъдещи облагородяващи и ремонтни дейности. 

"Вярвам, че такъв тип практика е полезен и ще допринесе за подобряването и развитието на заобикалящата ни среда. Настилките по тротоарите и пътното платно на ул. "Лавеле" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Позитано" са в изключително лошо състояние. Има наличие на множество пропадания, дупки, както и няколко вида нива, което създава неудобство за преминаващите. Беше извършен цялостен оглед на двете отсечки и ще бъдат обсъждани вариантите за изготвяне на проект за реконструкция", написа кметът Станислав Илиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още написа той:

"Източния тротоар на ул. "Княз Борис I" между бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Позитано" ще бъде включен в предложенията на Столична община - район "Възраждане" по проект: "Устойчива градска мобилност. Изграждане и реконструкция на основни артерии от кръгово-радиалната улична мрежа на гр. София". Необходимо е спешно облагородяване на ул. "Пиротска" между бул. "Стефан Стамболов" и бул. "Княгиня Мария Луиза". Установихме наличие на множество счупени пейки, замърсяване на линейните отводнители, компрометирани капаци и рамки на шахтите, липса на озеленяване в кашпите и нарушени настилки.

Уличните и тротоарните настилки по ул. "Цар Самуил" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Екзарх Йосиф" са в окаяно състояние. Констатирах множество пропадания на паважа, водещи до завирявания, образуващи предпоставка за инциденти. Настилките по тротоарите са в изключително занемарено състояние и е необходим спешен ремонт. Отсечките са паметници на културата и има специфични изисквания по отношение на възможните ремонтни дейности, но това не е причина да бъдат в този окаян вид. Ще отправя запитване към Столична община за подготвяне на необходимата проектна документация за цялостно възстановяване на отсечките.

Нужда от спешни ремонтни дейности има и източния тротоар на ул. "Шар планина" между бул. "Тодор Александров" и бул. "Александър Стамболийски". По него ежедневно преминават стотици граждани и нарушените настилки, създават предпоставка за възникване на инциденти. Тротоарът ще бъде включен в предложенията за ремонтни дейности към Столична община за 2024 година.

Съвсем скоро ще стартира ремонта на източния тротоар на бул. "Стефан Стамболов" между ул. "Пиротска" и ул. "Екзарх Йосиф". Заедно с фирмата-изпълнител обсъдихме основните казуси в отсечката, както и видовете дейности, които ще бъдат изпълнени. Ангажиментът за подобряване на инфраструктурата е неизменен. Ще продължа да се боря за ремонт на все повече отсечки, за да осигуря по-добри условия за всички граждани".