В края на първата работна седмица от новата 2024 г., отправям своите пожелания за здраве, щастие и разум към всички! Това обикновено са няколо дни на относително спокойствие, преди колелото да се завърти отново на пълни обороти. Това написа в своя Facebook профил кметът на район "Средец" - Трайчо Трайков.

Чрез публикацията си той набеляза важните моменти, които предстоят: 

До края на януари трябва да бъде внесен за обсъждане бюджетът на СО, за целите на който районните администрации представят своите предложения. Това ще е и бойното кръщене на новия заместник-кмет по финанси на СО - Иван Василев. Желая му здрави нерви и успех!

В район "Средец" в следващите месеци трябва да приключи преустройството на двете административни сгради в детски градини. Ще проектираме изграждането на пешеходен мост над бул. "Еминеску" между горен и долен ж.к. "Яворов". Ще възстановим водното огледало в градина Равин Гавриел Алмоснино пред хотел Рила. Ще проектираме втори етап на новата детска площадка в Княжеската градина (и ще оправим стрийт фитнеса в съседство). И много други полезни неща.

Като споменах Княжеската градина - ще настоявам възможно най-скоро да започнат действия за новия облик на пространството около бившия монумент. В началото - концептуални, но мисля, че всички очакват това знаково място в града ни да заживее своя нов живот. (Тези дни човек от района ми сподели идея за градска въжена линия от Княжеската до Градската градина. Добавям я към списъка!)

Както винаги, ще бъда на разположение за сигнали, предложения и обратна връзка и ще продължа редовно да информирам за всичко интересно в района.

И още веднъж - спорна година на всички!