Един проблем остава нерешен години наред. Става въпрос за премахването на изоставени автомобили. На снимките по-долу виждате всички коли, които са били обозначени като такива от началото на новия мандат. Виждате, че само два от тях са репатрирани, което е поради факта, че другите са премахнати от собствениците. Това написа кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

"В момента, за да бъдат предприети действия и тези автомобили да бъдат извозени, се изисква включването на три институции – общинската администрация, Столичен инспекторат и МВР. Говорил съм с много колеги по темата и с повечето от тях сме единодушни, че би било доста по-лесно, ако отговорността за това бъде прехвърлена на една институция като Столичен инспекторат или Общинска полиция, за да се избегнат дългите процеси по свикване на тристранна комисия, обсъждания и излишното проточване във времето, вместо просто да се действа.

Докато колегите работят по това най-накрая да се сформира Столичен общински съвет и той да заработи, ние ще работим по подготвянето на официално предложение за решение на този проблем, който да внесем за обсъждане възможно най-скоро", добави още Георги Илиев.