Изграждането на метрото в район "Слатина" в София върви по план, но има и изненади, както при всички други инфраструктурни проекти. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" кметът на район "Слатина" в София - Георги Илиев.

"Оказва се, че имаме разминаване между наличните данни, които са за подземния кадастър и реалността. Така се случи и когато правихме "Коперник", но тези неща се овладяват постепенно. Правят се промени в проектите и се наваксва. Всички срокове до момента се спазват. Искам да подчертая, че за изборите достъпът до 31-о училище, където ще има и секции за хора в неравностойно положение, ще възстановим част от настилката покрай самото училище, за да може хората да си стигнат до секциите", коментира още Илиев.

Относно изграждането на метрото кметът обясни, че към момента най-напреднала е работата откъм Окръжна болница, откъдето е влязла къртицата и прави дупката за самото метро, мина вече покрай "Арена София" и в момента върви към тези станции, които са под "Гео Милев". Успоредно се разширява и трасето там. Проектът е предвиден да приключи 2027 година, но това, което може да се случи е още през 2026 година е да затворим пътя отгоре и да направим цялостна реконструкция на "Гео Милев".