Стартираме седмицата с добра новина. През изминалата вечер бяха измити две от главните пътни артерии - ул. "проф. Александър Танев" и "ул. Св. Киприян". Днес предстои "Филип Аврамов". Това съобщи кметът на столичния район "Младост" Ивайло Кукурин в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Публикуваме отчета на районния кмет за 11 март:

След анализ на постъпващите сигнали от граждани на района, 07-мо РУ на СДВР и огледи на пътната мрежа от наши служители, изпратихме писмо до ресорния зам.-кмет, че е необходимо спешно да се направи цялостно реновиране на хоризонталната пътна маркировка на платната за движение, пешеходните пътеки и изкуствените неравности, особено в участъците около детски градини, училища, детски и спортни площадки, паркове и градинки.

По отношение на вертикалната сигнализация е необходимо възстановяване на повредените пътни знаци и поставяне на нови в конфликтните точки на местата с концентрация на ПТП, както с пешеходци, така и с водачи на леки автомобили.

Във връзка с констатации за лошото състояние на съществуващата асфалтова настилка и изникнала необходимост за допълнителни дейности е възложен ремонт на ул. "Димитър Моллов" от бул. "Цариградско шосе" до ул. "Д-р Стоян Чомаков". Възложен е ремонт на асфалтовата настилка, като срокът на ремонтните дейности е до 31.05. 2024 г. в зависимост от метеорологичните условия.