Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов представи седмичния си отчет за някои от ключовите дейности и срещи, които е провел от 12 до 18 февруари, видя "Фокус".

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Участвах във Втората национална конференция на Международния републикански институт, "Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“. Проведох редовното си приемно време за граждани, където обсъдихме техните въпроси и проблеми за подобрения в района. Организирах среща с директора на 35-то училище и училищното настоятелство за обсъждане на проекта за санирането на сградата и осигуряването на достъпна среда за учениците и персонала. Проведох среща с Васил Терзиев и неговия екип, както и с районните кметове, на която поех ангажимент да организирам среща по повод противоречията при данъчното деклариране на общински имоти.

Проведох среща с посланика на Грузия, Отар Бердзенишвили, за да обсъдим предстоящите ремонтни и лесовъдски дейности по градинката "Тбилиси“. Проведох среща с читалищата в района за планиране на културни прояви през 2024 година, включително отбелязването на Сирни Заговезни в района за първи път от дълго време Срещнах се с активисти от "Спаси София“ в "Лозенец", с които обсъдихме съвместни културни и образователни проекти. Проведох среща с новата директорка на 6-то помощно училище като разгледахме някои правни въпроси и състоянието на двора на училището и необходимите работи за подобряване на достъпността от съседните улици. 

Водих дискусии с представители на екипа по дигитализация на Столична община относно информационната и IT инфраструктура в района, лицензирането на софтуер за нуждите на района, дигитализацията на процесите и особено на обработката на строителната документация, деловодната система и др.

Участвах в дискусия с Инициативния комитет за основаването на ново читалище в "Лозенец". Продължихме с издаването на актове за придобиване на общинска собственост на отчуждени частни имоти за изграждането на улична мрежа.

Започнахме възобновяване на тротоарната настилка на ул. "Кръстьо Сарафов“ в участъка между улиците "Св. Теодосий Търновски“ и "Милин Камък“, по северния тротоар, както и дейности по премахването на опасни клони и дървета в локала на бул. "Черни връх“.