Продължава ремонтът и в междублоковото пространство и на детската площадка в близост до Народно читалище "Добри Чинтулов - 1935" в ж.к. "Дианабад", съобщи кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, предава "Фокус".

"Изцяло ще бъдат подменени настилките на площадчето и алеите, ще се монтират нови детски съоръжения, паркова мебел и други. Работата се позабави, заради изграждането на дренажен пояс на читалището и стиковането на различните бригади. Години наред сутеренният етаж на сградата се наводняваше, мазилката пада и по стените избива мухъл.

Заедно с ръководството на читалищното настоятелство, взехме решение да се изгради дренаж именно сега, когато всичко е разкопано, за да не се получава известната ни “практика", в последствие, безогледно да се разрушава нещо направено и хубаво.

Благодаря, за съвместната работа, мисълта за децата, просветителската дейност и правилния подход при големия ремонт. Продължаваме уверено да променяме район “Изгрев" към по-добро", каза още Делян Георгиев.