Поредната кампания, която цели да забави работата на администрацията - не успя! Това заяви кметът на столичния район "Искър" Ясен Русев в личния си профил във Facebook, предава "Фокус".

Припомняме, че Ясен Русев от ПП-ДБ засега остава кмет на столичния район ''Искър'', след като ОИК-София отхвърли сигнал за конфликт на интереси. Това се случи на извънредно заседание на Общинската избирателна комисия в София (ОИК-София). На него бе разгледан сигнал за вероятна несъвместимост на кмета на район "Искър" Ясен Русев с позицията.

При проведеното гласуване на предложения проект на решение, ОИК – Столична не постигна необходимото мнозинство от две трети от присъстващите членове, като от присъстващите в залата 31 членове на комисията, 20 гласуваха "за“, а 11 бяха "против“. Така само един глас не достигна, за да може кметът на "Искър“ да бъде отстранен. 

"Започнахме да работим, поставихме си цели, които постигаме. Това дразни шепа хора. Така е! Но показва на всички останали, че нещата могат да се случват по правилния начин. Стъпка по стъпка.

В началото на своята кампания аз обещах, че ще бъда напълно откровен със своите избиратели и събитията, които се случиха през последните дни, изискват моята намеса. След всички обвинения, които прочетох, отправени от уж "загрижена гражданска позиция“, мога само да кажа:

Да! Аз ще продължа да работя за доброто на район "Искър“. Аз и моят екип ще работим, за да могат децата ни да се чувстват спокойни и сигурни тук, на мястото, което са нарекли дом. Изкуствената загриженост не помага! Изисква се воля и истинска работа! А това го можем! Заедно!", добави още Ясен Русев в социалната мрежа.