Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов инспектира строителството на разширенията на двете детски градини в района - 193 и 141, научи Sofia24.bg.

"В 193 ДГ "Славейче“ се работи по старата сграда, където се приспособяват помещенията, за да поемат две нови групи. В 141 ДГ "Славейкова поляна“ новите детски площадки са готови и изглеждат чудесно, а работите по пристрийката също вървят добре", каза районният кмет.

Той публикува във Facebook и отчета си за дейностите през първите две седмици на месец май в район "Лозенец". 

Заради многото почивни дни, които се събраха миналата и тази седмица, реших да събера отчетите в един общ за двете седмици. Проведох редовното си приемно време с граждани, както и редовните оперативки с екипа от районната администрация.

Изненадващо бях посетен от директорката на 120 ОУ Цветанка Тонева, която ми поднесе плакет. Благодаря отново за него, както и за доброто партньорство между училището и районната администрация през годините.

Срещнах се с дарители, които имат желание да ремонтират градинката между "Презвитер Козма", "Плана планина" и бул. "Черни връх". Ако се мотивират достатъчно бързо, ремонтните дейности биха могли да започнат още през май.

Срещнах се с проектантите на бул. "Джеймс Баучер", като обсъдихме готовността на проекта и предлаганите решения по различни деликатни точки от булеварда, свързани с озеленяване, пресичане, паркиране, спирки и тн. Проектът е в доста напреднал стадий и ако получи финансиране чрез капиталовата програма на Столична община, ще може да бъде финализиран и да получи разрешение за строеж.

Бях поканен на дипломирането на випуск 2024 на студенти от УАСГ. В речта си им обещах, че съм готов да гостувам в новооткрития кариерен център в УАСГ, където да отговарям на всякакви въпроси, тъй като администрацията има огромна нужда от специалисти, завършили Университета по архитектура.

Проведох среща с представители на Драгалевския манастир относно т.нар. църковен имот в кв. "Витоша ВЕЦ-Симеоново". Срещата е първата от много, които ни предстоят.

По покана на Местната комисия за БППМН на район "Лозенец" присъствах на международния турнир по футбол "Да на спорта“, където ученици от 107 ОУ представиха района и спечелиха достойното ll място. С голяма радост наградих младите спортисти.

Както обещахме, организирахме втората среща относно общинския терен на ул. "Дионисий Дионисиев" в кв. "Витоша ВЕЦ-Симеоново". Поради лошото време не успяха да присъстват много хора, но все пак се получи продуктивна среща. Можете да прочетете повече за нея от линка, който съм поставил в коментарите.

Инспектирах някои от обектите, по които се работи в района, за да видя на какъв етап са. Вече завършената ул. "Стара стена" се е получила много добре, особено след като бяха инсталирани новите капаци за шахти с вградена настилка. 

Ул. "Теодосий Търновски" в участъка между "Миджур" и бул. "Свети Наум", която беше завършена преди време, също изглежда добре. Остава да възстановим дърветата там. По ул. "Кръстьо Сарафов" подменихме настилката и осветителните тела, както и пренаредихме част от паважа на места.

Ремонтът на двата тротоара на ул. "Розова долина" продължава, вече изпълнителите са стигнали до ул. "Лозенец". По ул. "Света гора", където също се подменя тротоарната настилка ремонтът също се движи добре.