Районният кмет Димитър Божилов проведе работна среща с отговорника на 04 РУ към СДВР за район "Триадица". Обсъдени бяха теми за сигурността, процентът престъпност и разкриваемост, битови условия за кварталните полицаи, както и нарушенията по ЗДвП и тяхното санкциониране. Това съобщиха от районната администрация на страницата си във Facebook, видя "Фокус".

От страна на органите на реда бе представена статистика за сравнително ниска криминогенна обстановка, реакция на органите при сигнали за домашно насилие, както и бе декларирана готовност за съдействие на района в случай на необходимост. 

Районният кмет постави и темата за въвеждане на конна полиция, която да извършва патрулиране на територията на големите градски паркове (НДК, Кучешка поляна, Южен парк - трета част), с оглед на зачестилите оплаквания на граждани за нарушаване на обществения ред в тези локации. 

Районът и 04 РУ ще оптимизират и работата си по санкциониране на водачи, нарушаващи Закона за движение по пътищата, в частност - неправомерно паркиране по тротоари и зелени площи.