Кметът на район "Северен" Стоян Алексиев съобщи за нова промяна в междублоковото пространство на бул. "Васил Априлов". Във фейсбук той е публикувал снимки и информация от облагородяването на пространството, видя "Фокус".

Ето какво написа той:

След като премахнахме ламаринените гаражи, останаха кални петна, бетони и боклуци, които създаваха нелицеприятна гледка около блоковете на бул. “Васил Априлов" 99-121.

Съзнавайки необходимостта от благоустрояване и решаване на въпроса с липсата на места за паркиране, започнахме с разчистването и изграждането на чисто нов #паркинг за 50 автомобила, дъждоприемни шахти и просторен тротоар с LED осветление, а във вазите по него ще бъдат посадени 6 дървета, които ще допринесат за зелената атмосфера и красотата на квартала.

Извършихме ремонт на улицата, осигурявайки отводняване и нов подход към блоковете и паркинга.



Все още има много работа пред нас и се ангажирам да продължа с благоустрояването на район "Северен". Вярвам, че съвместните ни усилия на администрация и граждани ще доведат до прекрасно преобразяване на нашия квартал и ще създадат по-добра среда за всички нас.

Благодаря Ви за търпението и подкрепата Ви по време на изпълнението на този проект.

Ползвайте го със здраве!