Беше направена стъпка към подобряване на транспортния достъп в столичния квартал “Кръстова вада". След като установихме, че основен проблем за преминаването по улица “Борис Руменов" е неправилното паркиране бяха инсталирани кашпи, с които целим да ограничим възможността да се извършва това нарушение. Това съобщи кметът на район "Лозенец" Константин Павлов в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Районният кмет отправям благодарност към Столичния инспекторат за подкрепата им в усилията му за подобряване на безопасността и лекотата на движението в квартал “Кръстова вада". 

"Предоставени от тях кашпи играят ключова роля в ограничаването на неправилното паркиране и гарантират по-голяма пропускливост на улица “Борис Руменов". Също така, искам да благодаря на Центъра за градска мобилност, техният ежедневен труд по репатриране на неправилно паркираните автомобили е от съществено значение за поддържането на ред и превенцията на нарушенията.

Поставянето на кашпите е временно решение, което цели да ограничава паркирането до момента на завършването на ремонта на булевард “Филип Кутев". В края на ремонта ние планираме постоянно и по-цялостно решение за подобрение на инфраструктурата, а именно - изграждането на тротоар с антипаркинг елементи от бул. “Филип Кутев" до ул. “Борис Руменов". 

Надяваме се предложението ни за цялостно проектиране на ул. “Флора Кънева" да залегне в капиталовата програма на Столична Община за 2024 г. с което да стане възможно поетапното изграждане в пълен габарит на ул. “Флора Кънева", добави още Константин Павлов.