Днес кметът на район “Западен" Тони Стойчева и кметът на Пловдив Костадин Димитров направиха инспекция на пробива "Модър - Царевец".

На срещата присъстваха представители на фирмите изпълнители. “Парсек груп“ пое ангажимент до 10 дни да приключи с полагането на тръбите за ВиК, което ще даде възможност на "Драгиев и ко" да асфалтира пътя в рамките на следващите 3 месеца.

Целта на срещата е да се упражни по-строг контрол върху работата и да се поставят точни срокове за финализирането на проекта, тъй като проблемите с трафика на Пловдив са огромни.

Бяха коментирани и датите за реализирането на връзката между ул. “Царевец“ и новооткрития участък на бул. “Хаджи Димитър". Тони Стойчева и Костадин Димитров се обединиха около мнението, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да се завършат просрочените строително-ремонтни дейности, които вече сериозно затрудняват придвижването на гражданите на Пловдив.

Това на практика означава, че новият път изобщо няма да се отвори за движение до края на годината, както обещаха предишният кмет Здравко Димитров и заместникът му Пламен Райчев.