Надявам се да не си "спънем“ късмета, но трета поредна седмица започваме с добра новина! Така започва седмичния отчет на кмета на район "Слатина" Георги Илиев, предава "Фокус".

Ето какво сподели той във Facebook:

Готово е първото от игрищата в парк "Гео Милев“, за които се борихме толкова време и чиято сложна история съм разказвал преди. 

Е, то е от преди доста време и там липсват някои допълнителни данни. Например, че настилката не е акрилна, а от специален вид трева и смес на пясъчна основа, което не възпрепятства отскачането на топката при игра. Липсва и информацията, че има монтирана мрежа над самото игрище, която да спира вече отскочилите топки, за да няма пострадали преминаващи или деца, излизащи на улицата да я гонят.

Също така вече активно се ползват и монтираните съоръжения, както можете да видите в галерията по-долу. Налице е и първият сигнал – осветлението на игрището, за което и ние, и много вас настоявахме, е твърде силно….

За мен е повод за гордост, че доведох тази битка докрай и изпълних още едно от обещанията си! Да, на пръв поглед е само едно игрище, но всъщност това са почти 4 години, няколко десетки хора, доклади, разговори, гласувания, разговори и едно страхотно удовлетворение".