Кметът на район "Лозенец": Проведох среща с гл. архитект на Столична община по повод придобиването на имоти за учебно заведение в кв. "Витоша ВЕЦ-Симеоново". Това заяви кметът на столичния район "Лозенец" в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg. Той публикува и отчета си за първата седмица на месец април.

Ето какво съобщи Константин Павлов:

Проведох редовното си приемно време с граждани, както и редовните оперативки с екипа от районната адмнистрация за седмицата. Проведох среща с производители и търговци на бетонни елементи за тротоари, с цел осигуряване на материали, които ще ни позволят да изпълним изискванията на Наредбата за градската среда за пешеходните пространства, както и нормативните изисквания за достъпност на тротоарите.

Участвах заедно с представители на американското посолство в съвместна проверка на изпълнявания по програмата на Военновъздушните сили на САЩ проект за ремонт на тоалетните на 21 училище в "Лозенец". Инспектирах строителството на разширението на 193 ДГ, където всичко върви по план.

Както ви споделих и миналата седмица, завършени са детските площадки на 141 ДГ Славейкова поляна и сега те са въедени в експлоатация. По този начин децата ще могат да играят на хубавото време докато продължава изграждането на разширението на детската градина.

Участвах в среща на районни кметове и общински съветници, избрани с бюлетина 85, както и със заместник-кметове на Кмета на Столична община с цел уточняване и изясняване на съвместни политики в рамките на СОС и на Столична община

Проведох среща с активисти по повод актуални инвестиционни намерения на общината на територията на район "Лозенец".

Проведох среща с главния архитект на Столична община Здравко Здравков по повод придобиването на имоти за учебно заведение в кв. "Витоша ВЕЦ-Симеоново", както и по други въпроси, свързани с градоустройствени въпроси на територията на район "Лозенец".

Проведох среща с общински съветнци по повод наименуването на улици на територията на район "Лозенец". Служители на районната администрация посетиха отчуждена сграда, която попада в уличната регулация на ул. "Атанас Дуков" и "Сребърна". На мястото бяха извършени действия по изземване на помещенията по реда на Закона за общинската собственост.

През следващата седмица предстои събаряне с цел започващите ремонти дейности по техническата инфраструктура. Проведох среща със зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов по повод актуални транспортни въпроси на територията на района.

Проведох среща с народни представители по актуални въпроси на територията на района, свързани със състоянието на зелените площи, уличните настилки и тротоарите. Заедно с общински съветници обсъдихме въпроси за оползотворяването на източниците на минерални води в "Лозенец" и инспектирахме местата на потенциалните сондажи и водоналивни кътове.

Напомням, че на 09.04 от 19:00 ч. предстои среща с граждани на кв. "Витоша". Тя е с цел заедно да вземем решение за бъдещето на терена на ул. "Дионисий Дионисиев" срещу детската площадка. Един гражданин създаде събитие във Фейсбук за срещата, на което можете да отбележите присъствието си.

Ето и линк към събитието: https://fb.me/e/gc7cqoR19.