Последната публикация на кметът на район "Средец" в София - Трайчо Трайков, гласи: 

Признавам, че ми харесва здравото зимно време!

Но сега ще пиша за дейностите по снегопочистване от вчера и днес. Първо подчертавам доброто взаимодействие със Столичен инспекторат, в лицето на отговорника за нашия район Николай Каменов.

Обстановката се следи денонощно. Със започването на снеговалежа са обработени със смеси и почистени всички спирки, подлези, улици, включващи масов градски транспорт, велоалеи и площади в идеален център и в жк "Яворов" със специализирана техника чрез бутане и разпръскване на смеси.

Обработено беше "Трасе Тракия"/участъка от Бул." Фритьоф Нансен" до "Околовръстен път" и бул. "Брюксел"/, което е част от "Правителствено трасе", за което отговаря звено Средец на инспектората.

Държах да се обърне специално внимание на подлезите, а днес - на районите около училища и детски градини за утрешния учебен ден.

Почти няма сигнали, но аз най-много се ядосвам за непочистени тротоари там, където отговорността не е на общината. Може и да звучи нескромно, но аз например (заедно с Никола и Кари, които много се радват на снега), вчера почистих три пъти тротоара пред нашата кооперация.

В подлеза на ректората и велосипедисти могат да използват рампата.