С огромна радост и вълнение посетих откриването на изложба в Мраморното фоайе на Народното събрание, посветена на една специална кауза в нашия район - изграждането на храм "Св. патр. Евтимий Търновски"! Радвам се, че мога да бъда активна част от изграждането на една общност от сърцати граждани и духовници, които работят усилено за сплотеност и единение на обществото ни! Това заяви кметът на столичния район "Люлин" Георги Тодоров във Facebook, предава "Фокус".

Припомняме, че правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за 2024 г. в размер на 300 000 лв., които ще подпомогнат изграждането на православния храм "Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в в "Люлин".

Ето какво още заяви кметът Тодоров: "За мене е особено ценно, че усилията, които положихме заедно с г-н Венко Сабрутев, народен представител от ПП-ДБ, се увенчаха с успех и на последното си заседание на кабинета Денков беше предоставена сума в размер на 300 000 лв. за изграждане на храма. Показателно е, че продължавам оказването на необходимото съдействие, започнато при предходното ръководство на район "Люлин" и Столична община.

Всеки, който би искал да бъде част от това градивно дело, може да даде своята лепта на посочената дарителска сметка:

IBAN BG34STSA93000029634724

Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски".