Билборд с лика на кметицата на "Западен" Тони Стойчева се появи в заградения общински терен, където болница "Пълмед" е започнала да прави паркинг, предава Plovdiv24.bg.

На рекламната конструкция е сложена снимка на Стойчева и надпис: "Аз съм против против паркинг за болните. Тони Стойчева, кмет на район "Западен". 

"Заплашват ме, опитват се да ме дискредитират, но това е смешно. Така наливат масло в огъня и още повече настройват обществото срещу себе си. Аз никога не съм казала, че съм против паркинг за болните. Имат паркинг и аз ги питах защо не направят многоетажен паркинг на тяхното място. Те казаха, че искали точно на това място (б.а. - на общинския терен по протежението на бул. "Пещерско шосе") да го направят, защото на другото ще вдигат нова болница. Този билборд очевидно е за отмъщение към мен" - коментира за Plovdiv24.bg Тони Стойчева.

Билбордът се появява дни след протеста на жители на "Западен", които поискаха общински паркинг пред "Пълмед" и разширение на "Пещерско шосе". На демонстрацията се появи и кметицата на района. По-рано тя обяви пред медията ни, че ще подкрепи хората. "Аз се боря от 4 години срещу изграждането на този паркинг по този начин. Битката ми за законност е от десетилетия и не е лична срещу "Пълмед", а е за Пловдив и България" - каза тогава Стойчева.

Междувременно, Plovdiv24.bg научи, че ПУП-ът и проектът за въпросната нова болница се правят от бившия главен архитект на Пловдив от предходния мандат арх. Димитър Ахрянов. Журналист от медията се опита да се свърже с него за коментар, но засега без успех.