Кметът на община Нова Загора Галя Захариева отправи официален поздрав по случай днешния празник - Гергьовден. Ето какво гласи той:

Уважаеми съграждани и гости на Нова Загора,

Приемете моите сърдечни поздрави по случай Гергьовден – ден на храбростта, празник на Българската армия, земеделците и скотовъдите. В нашия православен календар това е един от най-големите пролетни празници, който бележи лятото и новата стопанска година и носи в себе си сила, вяра и надежда.

Уважаеми военнослужещи,

Позволете ми да засвидетелствам своята признателност за силата и достойнството, с които изпълнявате служебните си задължения и издигате авторитета на българската армия. Нека Свети Георги Победоносец - олицетворение на храбростта, Ви закриля и дари с небесна благодат и професионални успехи. Пазете все така с чест и достойнство бойните знамена неопетнени, следвайте примера на Вашите предци и съхранете честта и традициите на Българската армия за следващите поколения.

Честит празник и на Вас, скъпи именници!

От сърце Ви пожелавам крепко здраве, мир в сърцата, семейно щастие, благополучие и сполука. Носете с гордост и достойнство своите имена и бъдете смели и неустрашими като своя духовен закрилник.

Пожелавам на всички ни да бъдем по-успешни и по-добри! Да има любов във всеки дом, здраве и благоденствие, а Св. Георги Победоносец да ни закриля, да ни вдъхва смелост и увереност във всяко начинание.

Честит празник!