На Благовещение, кметът на община Котел Коста Каранашев, началникът на Регионално управление по образованието – Сливен Кристиана Добрева - Станкова и областният управител на Областна администрация – Сливен инж. Маринчо Христов присъстваха на тържество, на което символично прерязаха лентата на новопостроеното крило на сградата на основно училище "Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец.

"Сградата построена за училище преди 73 години в селото, нека служи от днес нататък на децата на Градец още дълги години. Каквито и сгради да се строят, каквито и улици да се ремонтират, най-важното за българския народ винаги е било образованието. С изграждането на новото крило се доказва, че в България продължава да се мисли за развитието образованието. Община Котел няма да спре да инвестира в най-добрия капитал на една държава, а именно – в децата“, каза в приветственото си слово кметът Каранашев. "В лицето на Силвия Ненова, виждам директор, които трябва да бъде даван за пример на всички свои колеги в областта. В Градец се работи трудно, но тя превръща работата в удоволствие за всички“, каза в заключение кметът.

ОУ "Кап. Петър Пармаков“ е учебно заведение с 221-годишна история. Отворило врати, в далечното минало, за да посреща своите жадни за знание възпитаници, днес училището продължава да гради своя облик, превърнало се в съвременно и модерно училище за своите 499 деца и ученици.

Новопостроеното учебно крило беше сред приоритетите на Общината в образователната сфера. Следващата инфраструктурна придобивка, с която училището в Градец ще се сдобие е модерен и голям физкултурен салон.

След церемонията в ОУ "Кап. Петър Пармаков“, кметът на Котел се срещна с кмета на Градец – Веселин Урумов и заедно инспектираха напредъка на новата детска градина, която се строи в селото. Сградата се изгражда в съседство на училищната и с нея броя на градините в общината ще стане – 7.