Д-р Цветан Ценков посрещна Н. Пр. Здравко Бегович в Общината, като изрази задоволството си, че посланикът е изявил желание да посети града. Той му подари картина от местен художник, изобразяваща символа на Видин – крепостта "Баба Вида“, както и рекламни сувенири, съобщиха от Общината.

В срещата с извънредния и пълномощен посланик на Босна и Херцеговина у нас участваха също заместник-кметът Борислава Борисова и секретарят на Общината Емилиян Енчев. По време на разговора бяха обсъдени основно теми, свързани с възможностите за културно сътрудничество, за бизнес и туризъм. Видинският кмет отправи покана към Н. Пр. Здравко Бегович за участие на художествени състави от Босна и Херцеговина в международния фолклорен фестивал "Синия Дунав“, който всяка година събира многобройни участници. По този начин жителите на нашия регион ще могат да се запознаят с традициите и културата на балканската държава.

Разгледан бе и въпросът за установяване на близки контакти между Видин и сроден град в Босна и Херцеговина и предприемане на стъпки за побратимяване.

След срещата в Общината, дипломатът разгледа и посети историческите забележителности на Видин, разположени в Крайдунавския парк.