Д-р Цветан Ценков посрещна днес в кабинета си Михаил Цветанов, деветокласник в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков“ (ГПЧЕ). Младежът бе придружаван от своя преподавател по английски език Наталия Василева и от директора на гимназията Боянка Никова. На срещата присъства и заместник-кметът Борислава Борисова.

Кметът поздрави ученика за постигнатия от него успех на световните финали на международната олимпиада "Хипо“, които се проведоха в Рим, Италия. Благодарение на своите отлични познания по английски език, Михаил завоюва златен медал във възрастова група 8-9 клас, като наградата за първото място е обучение в колеж във Великобритания за срок от две седмици. Той постига призовото класиране, преодолявайки огромна конкуренция – в началните етапи на олимпиадата се явяват 60 хиляди участници от цял свят, като до финала достигат едва 120.

Д-р Ценков отбеляза, че не е изненадан от това, че видински ученик е постигнал подобен резултат, защото в България и във Видин се раждат изключително талантливи деца. "Мишо трябва да е горд, че представя по един такъв достоен и безспорен начин своя роден град, училището си, своите учители и родители“, каза кметът.

Директорът на ГПЧЕ Боянка Никова посочи, че видинската езикова гимназия вече има традиции в това международно състезание, а Михаил е третият възпитаник на училището, който стига до финалите. "Това е прекрасно, защото нашите деца показват знания по езика на такова сериозно ниво“, сподели Нинова.

По повод значимото постижение, д-р Ценков връчи на Михаил Цветанов грамота и почетен плакет на Община Видин. Кметът пожела на деветокласника още много успехи занапред, да сбъдва мечтите си и да постига всички свои цели.