Кметът на Варна Благомир Коцев прие рибарите и изслуша проблемите им. Какво ви съобщихме, днес се провежда протест на бранша в морския град, касаещ евентуалния бъдещ закон, позволяващ строежа на ветроенергийни мощности в акваторията на Черно море, предаде репортер на Varna24.bg.

Срещата на кмета с рибарите се проведе в зала "Пленарна“ на Общината. На нея присъстваха – от администрацията заместник-кметове, шефове на отдели, а сред рибарите бяха и депутати от БСП и "Възраждане“ – Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Коста Стоянов.

Сред засегнатите теми бяха и назначението от страна на Общината на Лъчезар Братоев, който отговаря за решаването на един от най-наболелите проблеми – този с ползването на пристанище "Карантината“. Част от рибарите му поискаха оставката. Кметът обясни, че цели да реши стар проблем, поради тази причина, не е това мястото да се прави "другарски съд“, а желае да изслуша колкото се може повече мнения, относно проблема. Същото заяви и за перките в Черно море, въпреки, че това не е в правомощията на Община Варна.

Има приета декларация от Общинския съвет за ветроенергийните мощности в морето. Целта ни е да защитим интереса на варненци, стана ясно от думите на Коцев.

Пред рибарите той пое ангажимента да изслуша всички заинтересовани страни относно казуса с "Карантината“ и до 10-ина дни да излезе с аргументирано становище.