Кметът на Варна Благомир Коцев излезе с важен пост в личния си профил във Фейсбук. Публикуваме го без редакторска намеса.

Днес изпратих писмо до Общинската избирателна комисия, в което се доказва по безспорен начин, че нямам участие в малтийски фирми, а последното ми такова е било през лятото на 2021 г. – 8 месеца преди да стана областен управител и близо 2 години и половина преди да бъда избран за кмет на Варна.

Пълният списък с фирмите и датите на тяхното заличаване бе предоставен на ОИК, за да се приключи веднъж завинаги тази абсурдна история. Справките са на английски език – директно от Търговския регистър на Малта, и на български – преведени от заклет преводач.

Точно преди седмица, в петък вечерта, на извънредно заседание ОИК не посмя да прекрати процедурата по несъвместимост срещу мен. Казвам не посмя, защото още тогава не можеше да има никакво съмнение, че сигналът от радио "Истина и свобода“, което явно се настройва само с аналогови бушони, е несъстоятелен.

Защо ОИК отказва да прекрати производството, след като от медиите разбирам, че са се допитали дори до службите, мога само да гадая. Интуицията ми ме кара да смятам, че натискът от онези, желаещи да подменят легитимния вот на варненци, е бил твърде силен.

И за да няма никакви съмнения, показвам справките, които изпратих на ОИК днес. Вярвам, че очите на партийците там не са по-привилегировани от тези на варненци. Истината пред хората, които ми дадоха доверието си, е над всичко.