Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и директорът на дирекция "Хуманитарни дейности“ Косьо Костов днес проведоха среща с новите директори на четири общински училища. Това са: Мария Манева, директор на I СУ "Св. Седмочисленици“; Росица Димитрова, директор на Професионалната гимназия по земеделие; Деница Костова, директор на ОУ "Христо Ботев“ в село Лиляк и Айфер Мехмедова, директор на ОУ "Отец Паисий“ в село Подгорица. Те са назначени след конкурси, проведени от Регионалното управление на образованието.

На срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи материалната база и образователния процес.

"Работата Ви е изключително отговорна и Ви пожелавам успех. Винаги сме насреща да помагаме. Важно е и Вие да бъдете активни и да не спирате да търсите възможности за развитие на ръководените от Вас училища“, каза кметът д-р Димитров.

Търсят се възможности учебният процес в I СУ да не прекъсва по време на предстоящите ремонти, обясни д-р Димитров. "Със строителите ще бъдат обсъдени варианти за провеждане на някои от дейности по време на учебната година. Ремонтите, които ще се извършват вътре в сградата и изискват отсъствието на учениците, ще се случват по време на ваканциите. Сред вариантите е и преминаването на двусменен режим на обучение по време на ремонтите“, поясни кметът.

Коментирани бяха и проблемите, които директорите в Лиляк и Подгорица срещат с обхващането на всички деца, подлежащи на обучение. Поради миграционните процеси много от децата заминават при родителите си в чужбина в даден период на годината, което се отразява на качеството на образованието.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за кандидатстване от страна на училищата по различни програми за финансиране на ремонти и обновяване на училищната база.