Кметът на Търговище Д-р Дарин Димитров връчи наградите на отличените в конкурса "Да украсим за Коледа община Търговище", казаха за "Фокус" от Общината.

Той се проведе в две категории – за най-атрактивна външна украса на обект/сграда и за украса на обществено пространство. В двете категории бяха връчени награди и за любимци на публиката. Те са определени на база харесванията на снимките с украсата на всеки обект във фейсбук страницата на конкурса.

"Благодаря Ви за усилията да допринесете за празничното настроение в общината. От всички нас зависи обликът на средата, в която живеем и Вие сте един отличен пример за всички съграждани“, заяви кметът д-р Димитров.

В категорията за обект/сграда първото място зае Любомир Атанасов от квартал Въбел. Със своите стилно украсени къща и дворно пространство той за поредна година е сред отличените в инициативата. Второто място е за Сладкарска работилница "У Дома“, град Търговище, а третото – за Станислав Ангелов от село Бистра.

В категорията за най-оригинално украсено обществено пространство победител е село Алваново. Кметството и жителите на селото са се погрижили за богатата дневна и нощна визия на елхата и централната зона на населеното място. Втората позиция е за Сдружението на собствениците на ул. "Брегалница“ №4, вх. Г, които са украсили градината и беседката пред своя вход. Третото място е за Народно читалище "Минчо Иванонов-1912“ и кметството в село Макариополско.

Наградата за любимец на публиката в категорията "Обект/сграда“ е за Павлина Станчева, за украсения от нея вх. В, блок №5 в квартал "Запад“. Публикацията с нейната украса е получила 1026 харесвания във фейсбук страницата на конкурса. В другата категория, за обществено пространство, любимец на публиката е Сдружението на собствениците на ул. "Брегалница“ №4, вх. Г. Тяхната украса е събрала 1150 харесвания.

Заелите от първо до трето място в категориите са определени от комисия от Общината. Съгласно регламента, освен естетическите качества, е съблюдавано украсата на всеки от участниците да е видима извън обекта.

Отличените получиха ваучери на различна стойност за магазин за стоки за бита.

Общо 24 са участниците в конкурса през 2023 г.