"Чувствам се репресиран. Ако апаратът не е репресивен, как можем да виждаме пушки-помпи, нахлуване в дома, нахлуване във фабриката.Такава полицейска акция беше и преди година. Това е начин за сплашване на мен като кандидат за кмет. И това е дело на тези, които нямат интерес ГЕРБ да печели 17 общини в района", това каза по темата за ареста си кметът на гр. Стамболийски, Георги Мараджиев, цитиран от NOVA.

"Аз съм абсолютно добър кмет. Дългът на общината е 7 000 000 лв  и  не е вярно, че това е най-бедната община.Общината е една от най-бързо развиващите се общини. Тези 7 млн. лева се вкарват във водородни системи в детските градини, с които се пести енергия, започват се ремонти на пътища, улици и тротоари", каза кметът.

Всички европрограми са спрени, окакто го няма Бойко Борисов. Всички кметове управляват без средства, стана ясно от думите му.

В мойта декларация имам пет апартамента, закупени през 2002, 2003, 2005, 2014 и 2015 година.

По темата оказвал ли е натиск кметът върху политически противници чрез данъчни проверки, Мараджиев каза:  "Проверките ги пуска НАП, а не кметът".

Зад сигнала срещу мен стои член на "Въздраждане", срещу когото съм издал  заповед за бутане на незаконната му постройка".

За най ценното в своя живот той смята отличното си семейство и добрите си приятели, става ясно от думите му.