Обществените пространства и парковете в града трябва да са не просто поддържани, а и планирани и управлявани така, че да отговарят най-добре на нуждите на жителите на града. А и да създават удобства преди самите граждани да са ги поискали. Това е отговорното управление на град с визия и с мисъл. Не просто за днес, а за след десетки години. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook, предава "Фокус".

Ето какво още добави градоначалникът:

"Запознахме се отблизо с историята, предизвикателствата и резултатите на проекта за парк Liget в Будапеща. Част от него е и Къщата на музиката. Целта на посещението ни беше да обменим опит и идеи за подобренията на обществените пространства и включването на различни заинтересовани групи в проекта. И важното за София - как да организираме международен архитектурен конкурс и какви са възможностите на столицата ни за изграждането на нова концертна зала.

Резултатите в Будапеща са впечатляващи - стотици предложения са разгледани и включени в реализацията на проекта. А крайният резултат е, че от непривлекателен парк сега над 7 млн. души годишно го посещават, въпреки че площта му е по-малка от Борисовата градина в София. Да преосмислим как да вдъхнем нов живот на парковете, как да ги превърнем в нови центрове на обществения живот е една от задачите, които стоят пред нас, за да се развива София".