Кметът на Смолян свиква заседание на Общинския съвет за приемане на ново Решение за поемане на краткосрочен общински дълг под формата на безлихвен заем от Централния бюджет за рефинансиране на отпуснат безлихвен заем от Закона за публичните финанси от 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Общината.

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 63, ал. 1 от Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Смолян, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, свиквам заседание на Общинския съвет на 12 декември 2022 г. от 15.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, с предложение за следния

Дневен ред:

1. Отмяна на Решение № 1024 от 24.11.2022 г. на Общински съвет- Смолян и приемане на ново Решение за поемането на краткосрочен общински дълг под формата на безлихвен заем от Централния бюджет за рефинансиране на отпуснат безлихвен заем по чл.103, ал.1 от Закона за публичните финанси (ЗПФ) от 2020 г. и отправяне на мотивирано предложение до Министерство на отпускане на нов на основание чл. 103, ал. 4 от ЗПФ.

Докладчик по решението е кметът на Община Смолян Николай Мелемов.