Кметът на Смолян, Николай Мелемов поздрави състезателите, които участваха в Балканското първенство по снежен волейбол. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Спортното събитие се проведе на Перелик. Градоначалникът им благодари за блестящото представяне и посочи, че Смолян има традиция във волейбола. Припомняме, че първият отбор на България при мъжете грабна златните медали след оспорван финал срещу Румъния. Волейболистите ни в състав Георги Фисински, Никола Лазаров и Вилиан Хаджиев постигнаха три победи в Балканиадата и напълно заслужиха титлата си. Година по-рано тримата спечелиха и републиканската титла. Състезателите са възпитаници на СКВ "Родопа Смолян“ със старши треньор Иван Фисински, който е и председател на клуба.

Беше отбелязано, че Българската федерация по волейбол отчита отличните условия в града, изградената нова зала, добрите постижения на местните отбори в националните отбори по волейбол, както и повишения интерес на деца, които да тренират волейбол в Смолян.

Фисински благодари на община Смолян за създадените условия и база, за да тренират и постигат спортни постижения.

На срещата беше обсъдено и провеждането на плажен волейбол през лятото в Смолян, както и други турнири.

Кметът пожела нови успехи на състезателите и изрази подкрепата си, за да може да продължи развитието на волейбола в града. В срещата участва и зам.-кметът Марин Захариев.

Успешните волейболисти Никола Лазаров, Георги Фисински, Вилиан Хаджиев, Антон Фисински, Никола Николов и Алекс Ушев също благодариха за предоставените им условия да спортуват.