Кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев в емоционален пост във Facebook благодари на всички замесени, които направиха възможна появата на паметника на Георги Аспарухов-Гунди в парк "Гео Милев" и облагородяването на пространството около него. Припомняме, че паметникът беше открит на 1 октомври 2023 г. 

"Фокус" публикува текста без редакторска намеса: 

Днешният ден се превърна в своеобразния финал на една чудесна инициатива.

Преди няколко месеца момчетата и момичетата от Levski Family, основните двигатели на цялата инициатива за създаването на паметника на Гунди, се обърнаха към нас с молба за съдействие. Ставаше въпрос за желанието им да засядат растения около постамента, така че когато израснат, пространството да изглежда красиво и обгрижвано, каквото е. 

Тъй като парковете в София и съответно всички растения в тях са под опеката на Дирекция "Зелена система“ на Столична община, веднага потърсихме съдействие от тях. Тук е моментът да благодаря на директора на дирекцията – ланд. арх. Димитър Данчев и неговите експерти, които дойдоха лично тогава, за да обсъдим възможните варианти. 

Минаха всички предварителни разговори, оформихме нужните документи и днес садиха. Благодаря на инициаторите за всичко, което правиха, правят и ще правят покрай този проект! Благодаря им, че са толкова съвестни и нито един път не избързаха, не прескочиха някое звено от административната верига и търпеливо изчакват всичко да мине по съответния ред (колкото и изнервящо да е това понякога). Благодаря им за добрия пример!

Ето какво написаха от Levski Family в коментар под публикацията: "И ние благодарим, че вече три години говорим на общ език и успешно си сътрудничим в името на превръщането на общата ни градска среда в едно много по-добро място!".