Кметът Любомир Христов поздрави родителите на първото бебе за 2023-та година. По-рано днес той се срещна и с началника на неонатологичното отделение в Многопрофилната болница в Шумен д-р Лиляна Куздова и със специалистите, помогнали при раждането на Виктор Миленов, предават от пресцентъра на Община Шумен.

Младото семейство получи от кмета Любомир Христов ваучер за 1000 лева, торта, приготвена специално за изписването на майката и детето с пожелание за здраве и много радостни моменти заедно. Той благодари на лекарите и на целия екип за професионализма и отговорността, с които посрещат новия живот и даряват щастие на семействата.

Първото бебе на Шумен е момченце. То е родено на 1 януари в 2 часа и 45 минути. Виктор е втората рожба на 26-годишната майка Венелина Радославова от Шумен. Двамата са в добро здраве и вече са у дома, заобиколени от любовта и грижите на своите близки.

782 се живородените бебета в шуменската болница през миналата година, а съставените от общинската администрация актове за раждане са 1327, в този брой влизат и актовете за децата, родени в чужбина.