Кметът на район "Северен" Стоян Алексиев излезе с призив към пловдивчани във Facebook, научи репортер на "Фокус". Обръщението му е свървано с ремонтни дейности и поставяне на мантинели по едни от най-натоварените булеварди в Пловдив. Ето какво написа той:

Уважаеми съграждани,

Бих искал да ви уведомя, че след множество сигнали до компетентните органи относно липсващи или счупени от катастрофи оградни пана в район "Северен" на град Пловдив, имам уверението, че ще се извърши монтаж на нови такива.

Началото на процеса вече е започнало, като на булевард "България" в участъка от улица "Победа" до булевард "Васил Априлов" старите оградни пана вече са били демонтирани. Фирмата, отговаряща за изработката и монтажа на вертикална сигнализация, е заявила доставката и монтажа на новите пана.

В следващите етапи ще се извърши демонтаж на старите оградни пана на улица "Победа" в участъка от булевард "България" до булевард "Дунав", както и на булевард "Цар Борис III Обединител" в участъка от булевард "Дунав" до булевард "България". След това ще бъдат монтирани новите пана.

Моля, имайте предвид тези дейности и вземете предпазни мерки, когато пресичате тези участъци. Внимавайте на пътя и спазвайте правилата на пътното движение, за да осигурите безопасността на себе си и на другите участници в движението.