Стотици деца от русенската детска градина "Снежанка“, техните родители и екипа на заведението се включиха в събирането на средства за Фондация "Александър Русев“, целяща изграждането на водно-рехабилитационен център за хора в неравностойно положение, съобщават от Община Русе.

"Детските сърца са най-големите. Прекрасно е да видиш как заедно – родители, деца и учители, помагат безрезервно на една толкова благородна кауза. Илиян Русев - Скури е изключителен човек, който години наред дава енергия, време и грижи за деца и възрастни с увреждания. Той направи и невъзможното, за да сбъдне мечтата на сина си и сега е наш ред да го подкрепим“, обърна се към тях кметът Пенчо Милков.

Събитието бе под наслов "Деца с големи сърца - доброто започва от нас!" и се осъществява с подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух".

340 малчугани се включиха в подготвените спортни дейности за празника. На кея бе подреден и благотворителен базар с тематични сувенири и рисунки, дело на децата. Приходите от него ще бъдат преведени към фондацията, която в лицето на Илиян Илиев – Скури предоставя напълно безплатна рехабилитация за деца с увреждания от 2016 година насам.

Спортистът и рекордьор Теодор Цветков, който безрезервно подкрепя каузата, също взе участие. Той призова децата да посветят част от времето си на спортни и творчески дейности и с отворени сърца да се включват в  благородни инициативи като настоящата.

Отстъпването на безсрочно безвъзмездно право на строеж от Община Русе към фондацията ще бъде гласувано на юнското заседание на Общинския съвет. Съгласно предложението на кмета до съветнците и мотивираното искане на Илиян Русев се предвижда водно-рехабилитационният център да бъде изграден на ул. "Руй планина“ и да разполага с обща площ от 3800 м2.