Кметът на Община Разград Добрин Добрев бе официален гост на празничния концерт по повод на Световния ден на социалния работник 19 март. В проявата участваха потребители на социалните услуги в Община Разград, с песни, танци и стихове те честитиха празника на хората, които се грижат за тях. Инициативата се провежда в Разград от 2016 г., това бе шестото издание на концерта, като няколко години бяха пропуснати заради COVID-пандемията, съобщиха от общината.

В приветствието си към социалните работници от 12-те социални услуги, които се предоставят на територията на общината, Кметът Добрин Добрев заяви, че социалната работа не е просто работа, а призвание, защото, за да помагаш на хора в нужда, се изисква много труд, безсънни нощи, стрес и грижи, за да се свърши добре работата и потребителите да не усещат, че са група, която има нужда от специализирана подкрепа. Кметът изрази признателността на ръководството на Община Разград към неуморния труд и усилия, за да се поддържан социалните услуги, които общината предоставя, на висота, за което социалните работници получават признание и от потребителите, и от сродните институции, които също са ангажирани с предоставяне на подкрепа и помощ. Г-н Добрев бе категоричен, че Община Разград ще продължи да е партньор на всяка социална услуга и на всяка социална инициатива на територията на общината. Увери, че ще продължи работата по подобряване на материалната база на социалните услуги и на условията за работа и живот. Впечатлен от прекрасната продукция, представена от талантливите потребители на социални услуги, Кметът Добрин Добрев предложи през есента в Разград да се организира събитие – фестивал или изложба, на което местните социални услуги да представят постиженията на потребителите си, резултат от работата на социалните работници. "Имаме какво да покажем на останалите общини“ – заяви г-н Добрев.

Той пожела здраве, мир и хармония в семействата на социалните работници, да са все така усмихнати, да работят с желание и хъс, да бъдат опора на потребителите на социалните услуги.

Гости на концерта бяха и: областният управител Владимир Димитров, заместник-кметът Елка Неделчева, заместник областният управител Ивелина Игнатова, директорът на "Социално подпомагане“-Разград Росица Бончева, директорът на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова.

В концерта участваха потребители на: Комплекс за центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания с директор Нели Русева; дом за стари хора с директор Айше Еюбова; Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания с директор Ралица Янкова; Дом за пълнолетни лица с деменция с директор Теосвета Лазарова, Дневен център за деца и младежи с увреждания с директор Надежда Дачева; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Подай ръка“ с директор Елена Първанова; Център за обществена подкрепа с директор Петър Василев; Комплекс от социални услуги за пълнолетни лица с увреждания-с. Просторно с директор Данаила Шишева; както и младата певица Тея Валентинова, която пожела да поздрави социалните работници.

След  концерта потребители и служители се почерпиха с празнична торта, подарък от Община Разград.

Утре ще има още две прояви, посветени на Световния  ден на социалния работник. В 14:00 ч. в Градския парк, близо до чешмата представители на социалните услуги ще участват в залесяване. Засадените  чинари ще бъдат колкото са социалните услуги в Община Разград– 12.

През целия ден в училищата, в които учат потребители от социалните услуги, и в други институции, с които услугите си сътрудничат, ще бъдат раздадени 500 химикалки с логото на Световния ден на социалния работник.