Отправям предложение до служебния кабинет, който удължи коцесията на "Фрапорт" – ако не може да въздейства на "Фрапорт" за развитие на летището в Бургас, да разгледа възможността авиобазата в Равнец да се превърне в гражданско и карго летище. Това каза по време на пресконференция в Бургас кметът на Поморие Иван Алексиев, предаде репортер на Агенция "Фокус". По-рано той стартира процедура по преразглеждане на концесията с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ – оператор на Летище Бургас.  Решението на Алексиев е обусловено от факта, че до момента не са предприети никакви конкретни стъпки към откриване на нови въздушни маршрути от и до Летище Бургас и не се полагат достатъчно усилия за привличане на нови авиокомпании, които да оперират в областта. 

"Имам подкрепата на кметовете по Южното Черноморие да поискаме преразглеждане на концесията на "Фрапорт" за летището в Бургас. Те трябва да покаже, че сме партньори. Ние имаме какво да покажем и през зимата. Нямаме вина, че се развиваме по-бързо туристически от Северното Черноморие. Единствено липсва желанието на "Фрапорт" да развива Бургас вместо Варна. Нашият труд трябва да се оценява", посочи Алексиев. 

Той добави, че предложението му не цели съревнование между Варна и Бургас. "Авиопревозвачите вече си изграждали базите на летище Варна. Какъв е проблемът да се изграждат и на това в Бургас?", каза още Иван Алексиев.