Кметът на Пловдив Костадин Димитров влиза в ръководството на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

"Важно е всеки кмет да знае, че Сдружението е инструмент с ключови функции и това е споделяне на добрите практики, коментира първо за "Фокус" кметът Костадин Димитров.

"Опитът от успешни практики в България е много важен и ние трябва да имаме добро сътрудничество. Успешните и положителни кметове трябва да споделят опита си. Аз лично имам примери в годините, от които мога да се уча. Можем да направим така, че да работим заедно за по-успешни общини. Защото ние, кметовете и общинските съветници, сме най-близо до хората. Местната власт е тази, която отговаря пряко и директно за добруването на гражданите", каза още Димитров.

Вчера общото събрание на НСОРБ избра състава на Управителния и Контролния съвет за мандат 2023-2027 г.

Гласуването за листата от номинирани се извърши тайно от всички делегати на форума, който се провежда в София. 

Делегатите в Общото събрание на НСОРБ с тайно гласуване ще избират председателите на Управителния и Контролния съвет. След края на Общото събрание ще се състои и първото заседание на новоизбрания УС на НСОРБ, на което ще бъдат избрани и заместниците на председателя.