"Пробивът при Водната палата рано или късно ще се случи. Може след година, две, пет, десет, петнайсет, но ще се случи" - прогнозира кметът на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Хората го наблюдават (б. р. - движението), обаждат ми се непрекъснато. И ние ще го наблюдаваме. Аз знам какво ще се случи. Там проблемът не е мой, а на всички пловдивчани. Задръстванията са наш общ проблем.

До месец ще има обществено обсъждане, ще бъде обявено. Ще дойдат и хора, които разбират от трафик, от градоустройство, да кажат те.

Аз, ако не разбирам от някоя тема, няма да се изказвам. Някаква къща щяла 4 сантиметра да мръдне настрани.  Значи, има хора, които могат да предскажат и земетресенията, тук, в Пловдив. Това са несериозни неща, от тепето щели да падат къщи и т.н.

Хората в момента имат тунели под водата. Преди 100 години е направен Ла Манша. Ние тук, за един подлез, който е 40 метра. На мен лично ми е обидно за нивото, което имаме.

Но този проблем, както казах, е на всички нас, на всички, които ползваме пътната инфраструктура, участниците в движението. Така че, ще поживеем, ще видим. Рано или късно този обект ще стане. Може след година, две, пет, десет, петнайсет – това ще се случи".