Кметът Здравко Димитров разкритикува общинските съветници, че не подкрепят предложения на администрацията в полза на града, предаде репортер на "Фокус".

"Защо Асеновградско шосе стана за година и половина? Тръгна проектът, спрях го, направихме препроектиране и го завършихме. Защото нямах общински съветници на главата (когато Димитров бе областен управител - бел.ред.).

Питайте ги защо не гласуват проекти в полза на Пловдив. Загубихме 13 милиона за ново училище. Няма значение как ще се казва училището, загубихме 13 милиона! И 8 милиона за санирането на партийния дом загубихме. 9 милиона за почистването на река Марица от правителството на ГЕРБ върнахме, а сега обжалваме.

Защото някои общински съветници идват на сесия да си разхождат рокличките и костюмчетата - ма някои, които не са се изказали нито веднъж. Знаете, има роман "Мълчанието на агнетата".

Не работим ли заедно, нещата няма да се получат. Един общински съветник ходи като изоглавен от медия в медия, нямало сменена една плочка... Питахте ме, когато напуснах ГЕРБ, как ще работя с общинските съветници от ГЕРБ. В кръгова отбрана съм. Който и да е на това място, ситуацията няма да е различна. А има и много "будни" граждани. Накрая при отчета обаче ще видите колко неща сме направили".

Кметът Димитров се похвали, че следващата седмица ще бъде открита най-модерната пречиствателна станция в България. Няма да се плаща санкцията от 17 милиона, наложена от управляващия орган.