Предстои официална среща на заместник-кмета по финанси Величко Родопски, общински съветници и представители на сдружение "Спаси Пловдив" за имота с площ 81 декара в парк "Отдих и култура", съобщи кметът Здравко Димитров, предаде репортер на "Фокус".

Градоначалникът беше провокиран да отговори на въпрос на общественика Константин Бобоцов, на когото беше дадена думата за изказване. Пловдивчанинът обясни, че поради липсата на каквато и да е публичност по въпроса, неправителственото сдружение е принудено да подава заявления по Закона за достъп до обществена информация. Така са научили, че за имота са определени 500 000 лева. 

"Не сме спрели да работим. Беше нужно време да се изготвят оценки. И те, и ние направихме, оценките са готови. Упълномощил съм господин Родопски и тази седмица ще бъдат поканени общинските съветници и "Спаси Пловдив".

Има пълна яснота какви стъпки ще бъдат предприети. Цената не е много малка, сега ми я казаха. Имайте предвид, че в съседство е продаден на търг държавен парцел за 33 милиона. Ще видим какви са вариантите за придобиване на този имот, както и на терена зад хотел "Санкт Петербург", обясни Димитров.