Кметът на Пазарджик Петър Куленски честити Гергьовден и отбеляза Деня на Българската армия. В свой пост във Facebook градоначалникът честити именния ден на празнуващите и поздрави българските военнослужещи. 

От поста стана ясно, че Куленски е посетил днес съборите в Ивайло и Црънча. Той написа: "Благодаря и за емоциите, които създадоха днес на съборите в Ивайло и Црънча, скъпи хора!". Той призова за по-честото връщане към ценностите. 

Целият пост с пожеланието на кмета: 

Свети Георги, доблестният защитник и символ на смелостта, не само въплъщава добродетелите на храброст и решителност, но също така е яркият символ на надежда за нас, българите. На този свещен ден ние отбелязваме неговите благородни дела и черпим вдъхновение от неговата непоколебима отдаденост на правдата.

Гергьовден е и Денят на Българската армия - достойно свидетелство за храбростта и саможертвата на нашите мъже и жени в униформа. Изказвам своята сърдечна благодарност към тези наши военнослужещи, бивши и настоящи, които ежедневно защитават свободата и суверенитета на нашата нация от опасност – вътре и отвън. Отправям своята най-искрена признателност за вашата непоколебима отдаденост и безкористност в защитата на страната ни. Вашата саможертва към дълга и честта вдъхновява всички нас.

Празнувайки тържеството на доброто над злото и способността на човешкия дух да бъде могъщ, да почетем традициите на Гергьовден, благославяйки животните си и посевите си за изобилна реколта.

Благодаря и за емоциите, които създадоха днес на съборите в Ивайло и Црънча, скъпи хора!

Нека празниците в душите ни винаги бъдат повече от тези в календара. Нека ценностите на празниците ни бъдат изповядвани не само в празничните дни, а и извън тях.