Проведохме конструктивна среща с ключови институции по повод осигуряването на пътната безопасност в Общината. Всички се обединихме около това, че Община Пазарджик следва да приеме нов Генерален план за организация на движението (ГПОД), тъй като последният такъв е от 2005 г. и отдавна не е актуален. Това написа в профила си е в една от социалните мрежи кметът на Пазарджик Петър Куленски, проследи "Фокус".

"Докато работим по осъществяването му в кратки срокове ще предприемем важни мерки, които да повишат пътната безопасност, като облекчат трафика и намалят риска от възникването на пътни инциденти, както следва:

- Регулиране на движението в града, така че част от улиците да станат еднопосочни;

- Провеждане на кампания срещу неправилното паркиране – върху тротоари, зелени площи, пешеходни пътеки и в близост до кръстовища;

- Изграждане на ограда на Битака и намиране на законосъобразно решение за регулирането на движението по ул. “Стоян Ангелов";

- Поставяне на стационарни камери, които да снимат нарушители, движещи се с превишена скорост и по начин, застрашаващ околните.

Благодаря на представителите на институциите за това, че се отзоваха и че постихнахме консенсус около ключови за пътната безопасност аспекти.

Предстои да колаборираме много по-активно отпреди с всички засегнати, за да ограничим рисковете, свързани с възникването на пътни инциденти. Вярваме, че с общи усилия - както на институциите, така и на гражданите, които също трябва да покажат воля и бдителност, ще успеем заедно да подсигурим по-добра пътна безопасност за всички, особено в пролетно-летния сезон, когато трафикът ще е по-интензивен и натоварен.