Кметът на Павел баня Иса Бесоолу в неделя беше гост на футболния мач между отборите на на “Тунджа" – Павел баня и “Габровница" – с. Горно Сахране, предаде репротер на "Фокус". Градоначалникът имаше честта и удоволствието да даде началото на футболната среща. 

“Пожелавам успех и на двата отбора, за които ще предложа на следващото заседание на Общинския съвет да гласуват по 10 000 лв. за годишна издръжка на всеки тим. Ще предложа също Община Павел баня да поемем и транспортните разходи на “Тунджа" – Павел баня, когато участват в турнири извън нашата община", заяви кметът Бесоолу. 

В момента разходите за транспорт на отбор “Габровница" – с. Горно Сахране се поемат от “Кастамону България". 

“Искам спортът в нашата община да се развива, особено футболът, защото все по-често, като ходя по селата ни, виждам деца, играещи футбол. Щом те имат желание, аз като кмет трябва да търся и намирам варианти да подпомагам спорта. Миналата година по мое предложение Общинският съвет гласува за издръжката на двата футболни отбора по 10 000 лв. Разчитам тази година отново съветниците да ме подкрепят", допълни кметът Иса Бесоолу. 

Рени АТАНАСОВА