Днес, сряда, 27.03.2024 г., към 10:12 ч., в административната сграда на Община Омуртаг Ешреф Ешрефов встъпи отново в кметска длъжност, след повторното преброяване на бюлетините от местните избори за кмет от октомври 2023 г.

Настоящият-бивш кмет Ешрефов се закле, "че ще спазва Конституцията и законите на страната и че във всичките му действия ще се ръководи от интересите на гражданите на Община Омуртаг, че ще работи за тяхното благоденствие". Той увери, че ще работи с гражданските представителства.

Административното управление на Община Омуртаг продължава да бъде неизвестна, защото не е ясно кой ще управлява оттук насетне и може ли кметът да отсъства през цялто си управление или може ли постоянно управляващ да е заместник кмета!?

На същият въпрос, зададен от Магдалена Славова от "За Омуртаг" към зам.-кмета Османов, той отговори, че не знае каква ще е процедурата оттук насетне и кой ще управлява или ще бъде упълномощен, но увери, че това ще е в отговорностите на юристката на Община Омуртаг - Владислава Петрова да движи тези въпроси и процес.

На събитието пресъстваше и Областния Управител на Търговище - Гергана Цонева.

Припомняме, че Ешреф Ешрефов е с повдигнато обвинение и с мярка за задържане "домашен арест". Той е обвинен с баща си Хасан Хасанов в участие в организирана престъпна група.