Кметът на Община "Тунджа" с отчет за свършеното и предстоящото. Станчо Ставрев го е публикувал на страницата си във фейсбук, видя "Фокус".

Ето какво отбеляза като приключени проекти и кои са следващите върху които се в момента се работи:

Уважаеми жители на Община "Тунджа",

Скъпи приятели,

През изминалите седмици, дни, месеци, аз и екипът полагаме всички усилия да бъдем на нивото на отговорностите, ангажиментите и очакванията.

Възложихме за ремонт първите улици от годишната строителна програма - "Добрич" в с. Кукорево, "Стефан Караджа" в с. Кабиле и "Крайна" в с. Козарево. И това е само началото.

Само преди броени дни внесохме актуализирания проект за пристрояване и повишаване на капацитета на Дома за стари хора в Болярско по Плана за възстановяване и устойчивост на стойност над 3 милиона лева. Депозирахме по Програма "Красива България" проектите за ремонт на детската градина в с. Тенево и читалището в Болярско на стойност почти 400 хиляди лева.

Предстои да приключим ремонтите на читалищата в селата Челник и Търнава; да открием новия посетителски център в сградата на училището с отпадала необходимост в Генерал Инзово; да въведем в експлоатация новите комбинирани спортни площадки в Безмер и Кукорево - все проекти с ресурса на Местна инициативна група "Тунджа", с която ме свързват много работа и съзидание.

Подписахме с министъра на регионалното развитие и благоустройството най - големия договор с целево държавно финансиране в историята на общината на стойност почти 6 милиона лева за ремонт на едни от най-критичните участъци от общинската пътна мрежа. Предстои да подпишем договорите за още 3 проекта, включени в Инвестиционната програма на Държавния бюджет на обща стойност над 9 милиона лева.

Приключваме избора на изпълнител на втория етап от ремонта на пътя Тенево - Генерал Инзово, както и на благоустройствените дейности в село Победа, на ремонта на общинската улична мрежа... Предстоят процедурите по възлагане на ремонтни и благоустройствени дейности в още десетки села.

Съумяхме да осигурим работници по подръжката във всички населени места, така че селата ни да изглеждат по-уютни и приветливи. Заедно с вас проведохме поредица от доброволчески и обществени прояви, споделяме радости и неволи.

Подготвяме нови проекти, нови дейности и инициативи, с които да направим селата ни по - добро място за живеене.

Благодаря на колегите от общинската администрация, на кметовете на населени места и кметските наместници, на общинските съветници, на екипите на учебните, детските заведения и социалните услуги, на читалищата, клубовете на пенсионера, спортните клубове и младежките организации за екипния дух и споделената перспектива.

С уважение,

Станчо Ставрев