В деня на Архангел Михаил,  деня на българската полиция, деня, в който трябва всички, грижещи се  за нашето спокойствие да приемат поздравления и да се усмихват на нашата признателност, сутрешните блокове ни събудиха с тежка новина - смъртта на граничен полицай, охраняващ българо-турската граница в района на Елхово. Това написа във "Фейсбук" кметът на граничната община Малко Търново Илиян Янчев. 

"Тази публикация, в която исках да изкажа благодарността си към всички служители на полицията в нашия град, и не само, е една от най-трудните за мен. Не защото се е променило нещо в моето разбиране за благодарност и уважение, по-скоро надделява искреното ми съчувствие към близките на това момче и чисто човешкия страх дали тази конкретна агресия не е началото на някакъв следващ етап от начините за нахлуване на емигрантската вълна в нашата страна. Можем ли ние, обикновените граждани, да застанем зад всеки един служител, командирован или местен, защитавайки правото му да се върне жив при своето семейство и как? Това се питам", посочва Янчев. 

По думите му да бъдеш полицай е призвание, мотивация, доверие, грижа и много тревоги.

"Това е професия за смели и достойни хора, всички те са смели и достойни хора. Дано Архангел Михаил ги пази и закриля! Само това мога да кажа", заяви кметът на Малко Търново.