Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до майор Дончо Игнатов по повод празника на Военно формирование 24480, съобщиха от Общината.

"Поделението в Гуровото, както е известно сред хората Вашето формирование, премина през дълъг път от своето основаване до днес. Това е нелек път на развитие, промени и реорганизации. Днес пред Вас отново стоят трудни и отговорни задачи, които изпълнявате с чест, благодарение на високите си професионални и волеви качества. Поздравявам целия личен състав, който с всеотдайност и енергия поддържа бойната и мобилизационната готовност", пише в адреса.

Кметът Корнелия Маринова изразява надежда, че организираният Ден на отворени врати ще позволи на повече граждани да разгледат уникалния музей "Въоръжение и техника" и изложбата "Бойни припаси", които се намират на територията на ВФ 24480.

Припомняме, че до края на 2022 г. началник на военно формирование 24480 - Ловеч бе подполковник Теодоси Томанов. След това той сдаде длъжността на майор Дончо Игнатов, заместник-началник на военно формирование 24480.