Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави участниците в състезанията по повод 12 август - Международен ден на младежта. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. 20 млади колоездачи се включиха в петъчната надпревара с велосипеди. Условията на надпреварата изискваха доста умения и сръчност, включително да караш с чаша вода в ръка. Многобройна публика подкрепяше участниците с аплодисменти.

Най-бърз беше Симеон Димитров (12 г.), следван от Ивайло Иванов (10 г.) и Вилиян Василев (11 г.). Най-малката състезателка Деа Трифонова (5 г.) показа по-добро време от повечето момчета.

Кметът Корнелия Маринова поздрави всички участници и подчерта, че както е важно да сме смели и бързи в колоезденето, още по-важно е да сме внимателни на пътя и да спазваме правилата за движение. Тя връчи наградите на първенците, а всички останали участници получиха сувенири.

Кметът връчи наградите и на победителите от следващото състезание с тротинетки. В него най-бърз беше Николай Щрегарски (12 г.), след него са Симеон Петков (11г.) и Мартин Събев (10 г.)

Цялата програма на 12 август включваше още баскетбол, тенис на маса, демонстрации и дискусии. На площада се играха и народни танци. Петъчната програма предвижда и демонстрация на симулационни очила, възпроизвеждащи ефект в следствие от употреба на алкохол и наркотични вещества. Доброволците от БЧК показаха как се дава първа долекарска помощ. Предвидена е дискусия на тема "Медийна грамотност“ с кореспондента на БТА Даниела Балабанова, както и дискотека на открито.

На практика Община Ловеч предложи изключително богата програма по повод празника на младежта, която започна още на 10 август с безплатно автокино. Снощи се проведе информационна кампания по повод Международния ден на младежта с участието на членове на Общински ученически съвет Ловеч, а след това имаше кулинарен конкурс с участие на хора от третата възраст и младежи.

Организатори са Община Ловеч, "Европа директно“ - Габрово, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Ловеч, Превантивно-информационен център- Ловеч, РБ "Проф. Беню Цонев“, Български червен кръст – Ловеч, Сдружение "Екомисия 21 век“.