По повод до Националния празник на Франция - 14 юли, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителни адреси до Флоранс Робин, посланик на Република Франция у нас, както и до Флориан Берко, кмет на град Лавал, Франция.

В поздравлението се казва, че 14 юли е повод да си припомним уроците от Деня на Бастилията и за смелостта на онези, които се бориха за свободата, която имаме днес.

Кметът на Ловеч подчертава, че високо цени приятелските връзки с Франция и с побратимения град Лавал. Неотдавна в Ловеч имаше среща с младежи от град Льо Ман, които стажуваха в детски градини. Стажовете се осъществяват чрез асоциация "Доверие - България“ с ръководител Патрик Мусе. Много са общите инициативи, включително грижата за бежанците от Украйна.

Посланик Флоранс Робин неотдавна посети Ловеч по повод конференцията "Предизвикателствата пред езиковото разнообразие в Европа в дигиталната ера и мястото на френския език в България", която се проведе в ПЕГ "Екзарх Йосиф I“.

Убедена съм, че нашите приятелски и ползотворни връзки ще продължат да се развиват в същия дух на доверие и сътрудничество и за напред, завърша поздравлението на Корнелия Маринова.