Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов изрази изключителни благодарности към служителите на РСПБЗН за бързата реакция при пожара в блок №10 в квартал "Румена Войвода“, затова че са спасили животите и на децата, и на всички възрастни, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Благодарности на всички служители на МВР и всички наши съграждани, които са се включили  активно при подаването на сигнала и бързата реакция при извеждането на хората, сред тях имаше и детенце рожденик. Признателност“, каза Петър Паунов.

По думите му секретарят на Общината в момента координира последващите дейности, доставени са вани на място за почистване. Ако има нужда от допълнителна подкрепа.

"Молим всички наши съграждани, особено сега, зимните месеци, към инсталациите, струпването на отпадъци, нека да бъдем внимателни. Също призовавам ако видите опасно поведение на ваш съсед, задръстени площадки, моля Ви подавайте своевременни сигнали, за да не се стига след това до страдание“, допълни кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ